Release Day! Gruzelementen, mijn album, laat ik -na een lange weg- vandaag los. Het is opgedragen aan Lena, een mooi meisje dat vandaag zeven jaar zou worden. Ze overleed op de dag van haar geboorte en zette mijn wereld en die van haar moeder op zijn kop. In de voorbije jaren heb ik een aantal mensen ontmoet die hetzelfde of een gelijkaardige situatie hebben meegemaakt en de boodschap is duidelijk: je draagt dit mee voor de rest van je leven. Mijn eigen ervaring tot op vandaag is dat dit inderdaad zo aanvoelt: één groot zwart gat dat niet te dichten valt en waarin je op slechte dagen verdrinkt van verdriet. Toch zijn het net die gevoelens die bewijzen hoe groots de liefde kan toeslaan. Het zeer is er voor een reden. Gruzelementen is daar de neerslag van, tien nummers, van herrie naar rust, een soundtrack bij het leven.

Meer info op www.kerkov.be . Indien je de artiest wil steunen dan kan je het album best aankopen op bandcamp of voor de liefhebber de LP (+dowloadcode) aanschaffen – waarover binnenkort meer. Vanaf vandaag is het album ook te vinden op iTunes en Spotify.

Dank aan Dick Dobbelaere. Akim A. J. Willems, Dick Descamps, Frederik Vandenberghe, Michael Neyt, Dimitri Desmet, Frederik Dejongh, Stijn Stragier, Consouling Sounds, Roel Vergauwen en Jan Vrijens.