Feathers on Wings is de studio van Alexander Kerkhof. Sinds 2010 werkt hij als multidisciplinair ontwerper aan uiteenlopende projecten binnen de audiovisuele sector. FoW richt zich op het aanbieden van audiovisuele diensten voor diverse media en produceert daarnaast eigen content en projecten.

Projecten worden steeds op maat uitgewerkt en het team wordt versterkt volgens de noden van het project. Zo worden overheadkosten vermeden en kan er een aantrekkelijke kostprijs gegarandeerd worden. De studio groeit of krimpt van een klein gedreven team naar een one man band in functie van het beste resultaat, het budget en de vooropgestelde planning.

Ik werk graag samen met creatieve partners, productiehuizen en communicatiebureau’s op diverse domeinen. Dankzij de grote variatie aan projecten en uitdagingen doorheen de jaren waarbij de lat telkens een stuk hoger kwam te liggen ben ik multi-inzetbaar geworden in elke fase van een audiovisuele productie, van concept tot het technisch aanleveren van de master.

Vorm en inhoud op een doeltreffende en creatieve manier audiovisueel vertalen is wat centraal staat in mijn aanpak.

De visie zit in de naam

De naam Feathers on Wings is meegegroeid vanuit een eerste audiovisueel project: Caligari. In 2002 zetten we met een jonge ambitieuze equipe en vrienden een project in de steigers waarbij we de film Das Kabinett des Dr. Caligari (Robert Wiene, 1919) van een eigentijdse soundtrack voorzagen en het geheel meermaals live uitvoerden op diverse locaties. De naam Feathers on Wings verwijst naar de Icarus mythe waarbij de zorg voor de gevederde vleugels om dichter bij de zon te kunnen vliegen metafoor staat voor onze rol bij het uitwerken en ondersteunen van projecten.